Home » Diensten » Vindbaarheid » Feedmarketing

Feedmarketing

Breng vraag en aanbod bij elkaar door een optimale productfeed


Breng je verkopen naar een hoger niveau met de inzet van feed management

Heb je een webshop en wil je jouw producten ook graag via platformen als bol.com verkopen? Het begint bij feed management. Bij feed management zetten we alle producten en de bijbehorende informatie op een rijtje in de zogeheten productfeed door middel van diverse tools als Channable.

Als je een webshop hebt, dan wil je graag zoveel mogelijk producten verkopen. In de webshop heb je informatie beschikbaar over jouw producten, zoals een beschrijving, prijs, afbeeldingen, afmetingen, kleur etc., waardoor jouw doelgroep precies weet wat voor product jij aanbiedt. Al deze informatie staat in jouw productfeed op je webshop.

Voor de verkoop van producten op bol.com of vergelijk.nl is extra informatie vereist, zoals verzendkosten, verzendgewicht, afmetingen van de verpakking en EAN nummers. Veel webshops beschikken niet over deze informatie of hebben wel deze productinformatie beschikbaar, maar niet goed geordend. Hierdoor lukt het jou niet om de eerste stap richting andere platformen als Amazon, Google Ads, Vergelijk.nl te maken. Bij daar-om.nl ondersteunen we jou hier graag bij.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie zet in jouw productfeed om niet alleen jouw vindbaarheid op zoekmachines en marketplaces te verbeteren, maar ook de conversieratio op je website!

Voordelen:

Producten beter vindbaar voor de potentiële klant

Naadloze aansluiting op diverse platformen

Betere organische vindbaarheid in zoekmachines

Benieuwd wat feed management jou kan opleveren?


Hoe ziet feed management bij daar-om.nl eruit?

Feed management is voor elke webshop onmisbaar voor online succes. Met feed management zorg je ervoor dat je de productdata filtert, verrijkt en optimaliseert. Zo laat je de producten naadloos aansluiten bij jouw doelgroep en bij de kanalen. Veel platformen werken met een systeem waarin ze producten met meer relevante informatie eerder bovenaan een pagina vertonen dan producten waarbij weinig informatie getoond wordt.

Bij daar-om.nl ondersteunen we op drie verschillende vlakken om jouw productfeed zo optimaal mogelijk in te richten:

Feed manipulatie:

Feed manipulatie is de meest voorkomende vorm van feed management. Bij feed manipulatie manipuleren we de beschikbare informatie in jouw huidige productfeed via ‘integrators’. Dit zorgt ervoor dat de informatie in overzichtelijke en leesbare velden terechtkomt, zodat deze informatie doorgestuurd kan worden naar de juiste platformen. Bij daar-om.nl doen wij dit niet alleen. Sinds 2016 zijn wij premium partner van Channable.

Feed verrijking:

Helaas komen we ook vaak tegen dat de juiste informatie niet beschikbaar is in de productfeed.

In dit geval maken wij gebruik van feed verrijking, waarbij we de juiste informatie gaan toevoegen aan jouw productfeed. Op deze manier ontzorgen wij jou volledig.

Platform integratie:

Tegenwoordig zijn er veel verschillende marketplaces waar je als online onderneming op aanwezig kan zijn. Deze marketplaces vragen om verschillende informatievoorzieningen, volledig afhankelijk van het type marketplace.

Bij het integreren met een platform verzorgen wij de verschillende koppelingen en de correcte informatievoorziening naar de platformen. Zo kun jij binnen korte tijd op meerdere plekken, als bol.com, marktplaats en Amazon, je producten verkopen.

Veelgestelde vragen

Wat is feed management?

Feed management omvat het optimaliseren van productfeeds om vaker vertoond te worden op diverse online platforms, zoals marketplaces. Het verbetert niet alleen jouw online zichtbaarheid, maar ook de conversieratio op de website.

Waarom moet ik kiezen voor feed management?

Om zichtbaar te zijn op diverse marketplaces, is het belangrijk dat de juiste informatie wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld bol.com. Door jouw productgegevens te optimaliseren en relevante informatie te verstrekken, kunnen we jouw producten beter vindbaar maken voor potentiële klanten, wat de kans op conversies vergroot.

Welke gegevens worden opgenomen in een goede productfeed?

We zorgen ervoor dat jouw productfeed essentiële informatie bevat, zoals product titels, beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, voorraadstatus en meer. Door relevante zoekwoorden en productattributen toe te voegen, kunnen we jouw feed optimaliseren om beter te worden weergegeven wanneer potentiële klanten zoeken naar gerelateerde producten.

 

Jouw zichtbaarheid maximaliseren door de juiste productfeed te gebruiken?

Bel of mail me gerust en dan leg ik je precies uit wat feedmarketing voor jouw webshop kan betekenen!