Home » Diensten » Conversie » Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Jouw boodschap versterken bij je potentiële klanten?


Overtuig je doelgroep van jouw product of dienst met affiliate marketing

Als ondernemer ben je al overtuigd van je eigen product of dienst, maar je enthousiasme goed overbrengen op jouw doelgroep kan soms lastig zijn. Affiliate marketing helpt bij het versterken van jouw boodschap door de inzet van affiliates (partners), die jouw producten promoten.

Bij affiliate marketing zetten we content websites, blogs of vergelijkingssites van derden in om jouw producten onder de aandacht te brengen. Door anderen te laten vertellen over jouw producten, komt je boodschap pas echt over op de doelgroep. Affiliate marketing is een goede aanvulling om jouw bereik te vergroten en daarnaast een netwerk op te bouwen met ambassadeurs.

Bij daar-om.nl gebruiken we verschillende methodes om de beste affiliates voor je bedrijf te vinden, die een natuurlijke match zijn met jouw merk en doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan affiliate-netwerken, partnerprogramma’s, vergelijkingssites of influencers uit jouw branche.

Daarnaast heeft affiliate marketing vele voordelen. Het grootste voordeel is dat Affiliate marketing een laag financieel risico heeft, doordat je als bedrijf alleen betaalt aan de affiliatepartner als er daadwerkelijk een aankoop is geplaatst. Dit maakt affiliate marketing prestatiegericht, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor jouw online marketing strategie.

Voordelen:

agsdix-fas fa-check

Bereik nieuwe doelgroepen

agsdix-fas fa-check

Volledige controle over jouw uitgaven

agsdix-fas fa-check

Toegevoegde waarde in meerdere fases van de klantreis

Benieuwd hoe jij affiliate marketing kan inzetten?


Hoe starten we met affiliate marketing bij daar-om.nl?

Bij het opzetten van affiliate marketing voor jouw webshop kijken we allereerst naar een match in het type affiliates.

Als de perfecte match is gevonden, helpen we de affiliates in het juist promoten van jouw merk of product. Denk bijvoorbeeld aan het voorzien van marketingmateriaal, productinformatie en ondersteuning.

Als de affiliate marketing activiteiten zijn opgezet, houden we elke maand een rapport bij met de prestaties van de affiliate-programma’s. Dit is een rapportage met inzichten in de verkoopcijfers per affiliate kanaal, de conversieratio’s en commissies. Aan de hand van dit rapport onderzoeken we de kansen en eventuele verbeteringen voor jouw bedrijf op het gebied van affiliate marketing.


Affiliate marketing in combinatie met..

Met affiliate marketing vergroot je de zichtbaarheid en naamsbekendheid van je bedrijf. Doordat een affiliate pas wordt uitbetaald na een bestelling, is affiliate marketing een kanaal met een laag financieel risico. Naast affiliate marketing zijn marketplaces ook interessant voor jou, doordat hetzelfde afrekenmodel wordt gebruikt. Daarnaast beginnen steeds meer consumenten hun zoektocht op een Marketplace zoals Bol.com. Wees zichtbaar waar je klanten zich bevinden!

Veelgestelde vragen

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een prestatiegericht marketing model waarbij affiliates (partners) jouw producten of diensten promoten en in ruil daarvoor een commissie ontvangen voor elke succesvolle verkoop of lead die ze genereren.

Kan affiliate marketing mijn merkreputatie beïnvloeden?

Met zorgvuldig affiliate beheer en duidelijke instructies zorgen we ervoor dat jouw merkreputatie wordt beschermd. We werken alleen samen met betrouwbare affiliates (partners) en houden toezicht op de manier waarop jouw merk wordt gepromoot om een consistente en positieve merkervaring te waarborgen.

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en marketplaces?

Beide diensten zijn ingericht om jouw producten te verkopen op websites van derden en hebben een laag financieel risico, doordat je pas betaalt als er een bestelling is geplaatst. Echter zit er wel een duidelijk verschil tussen beide diensten. Bij affiliate marketing worden jouw producten gepromoot in ruil voor een commissie door derden. Je producten worden bijvoorbeeld genoemd in blogs of op vergelijkingssites, waarna klanten worden doorgelinkt naar je eigen webshop. Bij marketplaces kunnen potentiële klanten jouw producten ook daadwerkelijk kopen op deze platformen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bol.com, Amazon of Marktplaats.

 

Jouw zichtbaarheid versterken door middel van affiliate marketing?

Bel of mail me gerust en dan leg ik je precies uit wat affiliate marketing voor jouw website kan betekenen!