Home » Diensten » Conversie » Google ads

Google ads

Verhoog je conversies door de inzet van Google Ads


Google advertising diensten bij daar-om.nl

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Naast (lokale) zichtbaarheid is Google advertising ook geschikt om meer websiteverkeer naar jouw website te trekken. Meer bezoekers op jouw website zorgt voor een stijging in het aantal bestellingen of offerte aanvragen. We denken graag mee in het grotere plaatje en de juiste strategie om jouw doelstellingen te behalen.

Als bedrijf ben je overtuigd van de waarde van je producten of diensten en je streeft ernaar om deze onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Google Ads stelt jou in staat om gerichte advertenties te maken die worden weergegeven aan mensen die actief zoeken naar producten of diensten zoals die van jou.

Waarom moet JIJ kiezen voor Google Advertising?

  • Snel bovenaan in de zoekresultaten van Google;
  • Je betaalt alleen als er iemand op jouw advertentie klikt;
  • Je kan zelf bepalen aan wie, waar en wanneer jouw advertenties te zien zijn;
  • Jij bepaalt hoeveel je wilt uitgeven aan jouw Google advertenties. Door middel van een ingesteld dagbudget zorg je ervoor dat Google niet te veel of te weinig uitgeeft;
  • De resultaten uit de campagnes zijn duidelijk en goed meetbaar.

Bij daar-om.nl behoren we tot de 3% Google Premier Partners van Nederland, waardoor we met onze kennis, ervaring en kwaliteit jou kunnen helpen jouw doelstellingen te behalen! Daarnaast kan je niet alleen adverteren op Google, maar zijn er nog meer zoekmachines om jouw bedrijf een boost te geven. Onze specialisten hebben al ruim 1.000 bedrijven geholpen met online marketing.

Waarom Google advertising?

“Het maakt toch niet uit als ik niet op de eerste pagina van Google sta?”

Op de eerste pagina staan in de zoekresultaten wordt steeds belangrijker. 75 tot 90% van de Google gebruikers kijkt niet verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Door Google Ads voor jou in te zetten, zorgen wij ervoor dat jouw producten op de meest optimale plek in de zoekresultaten staan en dat jij dus direct zichtbaar en vindbaar bent voor jouw (potentiële) klanten. Google Advertising is een absolute must, met of zonder webshop!

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!

Benieuwd naar onze aanpak? Lees dan snel verder of neem contact op!

Het stappenplan voor dé Google Ads strategie die jou gaat helpen naar betere vindbaarheid

Set up Google Ads

Om te beginnen met Google Ads is het van belang dat alle koppelingen met de website juist zijn ingesteld. Door middel van Google Tag Manager koppelen we alle databronnen in één overzicht, waarmee Google Ads de campagnes kan aansturen. Daarnaast kunnen we gerichte conversiedoelen instellen, waardoor we alle belangrijke conversies kunnen doormeten. Denk hierbij aan een bestelling, maar ook een klik op het telefoonnummer of ingevulde contactformulieren. We ondersteunen graag bij het aanmaken en instellen van jouw Google Ads account of andere data tools, die nodig zijn om het effect van de campagnes goed door te meten.

Zoekwoorden analyse

Zoekwoorden zijn de basis voor een goede zoekadvertentie. Hierdoor is het van belang dat je gevonden wordt op de voor jou belangrijke zoekwoorden. Het is belangrijk dat er genoeg mensen op jouw zoekwoorden zoeken, maar ook dat de concurrentie niet dezelfde zoekwoorden gebruikt. Door aanwezig te zijn op de voor jou relevante zoekwoorden, die minder worden gebruikt door de concurrentie, kan je een voordeel opbouwen. Dit voordeel kan ervoor zorgen dat jouw advertentie bovenaan de pagina komt te staan.

Doelgroepanalyse

Met Google Ads kunnen we jouw advertenties richten op specifieke geografische locaties, zoals landen, steden of zelfs een straal rondom uw bedrijf. We kunnen ook demografische gegevens gebruiken om jouw advertenties te richten op specifieke leeftijdsgroepen, geslachten en interesses van uw doelgroep. Zo ziet alleen jouw gewenste doelgroep de campagnes.

Campagneplan

Op basis van data-inzichten uit de zoekwoordanalyse, doelgroepanalyse en de gewenste doelstellingen van jouw bedrijf kunnen we dé Google Ads strategie bepalen voor jouw campagnes. Binnen Google Ads zijn er diverse typen campagnes met elk een ander doel. Heb je een webshop, dan is een shopping campagne interessant. Heb je vooral interesse in het verkrijgen van ingevulde contactformulieren of offerte aanvragen, dan is een zoekcampagne meer geschikt. Zo zijn er veel mogelijkheden en combinaties, die we op basis van de gewenste strategie kunnen bepalen. Onze Google Ads specialisten helpen graag om jouw strategie te bepalen en de campagnes naar een hoger niveau te tillen.

Datagedreven optimalisaties

We gebruiken verschillende meetinstrumenten zoals conversietracking, klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC) en rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) om de prestaties van jouw campagnes te meten. Zo kunnen we inzicht krijgen in wat werkt en waar eventuele optimalisaties nodig zijn. Daarbij krijg je maandelijks een rapportage met de resultaten van de afgelopen maand en bespreekt jouw Google Ads specialist de resultaten en kansen voor de komende periode. Zo denken we graag mee met nieuwe mogelijkheden om te blijven groeien, maar zijn we ook transparant tegenover de behaalde resultaten om aan te sturen waar nodig.


Vraag hier een gratis Google Ads scan aan

Laat hieronde je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

  • Hidden

Ontdek welke tools wij gebruiken om jouw groei mogelijk te maken

Hoe ons team jouw zorgen wegneemt en jou tijd bespaart

Lean Six Sigma geoptimaliseerde bedrijfsprocessen voorkomen verspillingen

Je krijgt een proactieve en ervaren advertising consultant die met je meedenkt;

We optimaliseren de campagnes aan de hand van data en de samen geformuleerde doelstellingen;

Elk kwartaal evalueren we de werkzaamheden en blikken we vooruit naar het komende kwartaal. Tijdens deze evaluatie maken we ook kansen inzichtelijk voor jouw bedrijf;

Je hebt altijd één vast aanspreekpunt;

Altijd inzage in de strategie en de lopende taken via projectmanagement tools.

Google Ads in combinatie met..

Google Ads is niet de enige manier om jouw online vindbaarheid te vergroten. Met een sterke marketingmix weet je nog meer klanten te verleiden tot het aankopen van jouw producten of diensten. Combineer het uitbesteden van je Google Ads bijvoorbeeld met CRO om het meeste uit je websitebezoeker te halen. Lees meer over CRO.


Veelgestelde vragen over Google Ads

Wat is Google Ads en hoe werkt het?

Google Ads is een online advertentieplatform dat wordt beheerd door Google. Met Google Ads kan je als bedrijf advertenties maken en plaatsen op diverse Google-platforms, waaronder de zoekmachine van Google, Youtube, Gmail en websites die aangesloten zijn bij het Google Display netwerk, zoals Nu.nl. Met Google Ads vergroot jij je online zichtbaarheid.

Wat zijn de kosten van Google Ads?

De kosten van Google Ads variëren op basis van concurrentie en gekozen zoekwoorden. Dit stemmen we samen met je af. We kunnen een campagnebudget instellen dat past bij uw behoeften en doelen. Door strategisch te bieden en de prestaties van advertenties continu te monitoren, kunnen we jouw budget optimaliseren voor de beste resultaten.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEA en SEO zijn beide methoden om jouw online zichtbaarheid te vergroten, maar ze verschillen in hun benadering. SEA omvat betaalde advertenties, terwijl SEO gericht is op het optimaliseren van uw website en inhoud om organisch hoger in de zoekresultaten te verschijnen. De betaalde advertenties komen boven de organische advertenties te staan.

Zal ik mijn organische positie in Google verliezen als ik Google Ads gebruik?

Nee, Google Ads heeft geen invloed op jouw organische zoekpositie. De betaalde advertenties verschijnen boven de organische resultaten en hebben geen directe invloed op de positie van jouw website in de zoekresultaten.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie in Google Ads?

De tijd om resultaten te zien kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de concurrentie in jouw branche en de effectiviteit van jouw advertenties. In sommige gevallen kun je vrij snel resultaten zien, maar voor een duurzame groei kan het enige tijd duren om een stabiele en succesvolle campagne op te bouwen. Over het algemeen hanteren we een periode van 1 tot 2 maanden voordat de campagnes optimaal renderen.