Home » Diensten » Data » Rapportages

Rapportages

Zie jij door alle websitegegevens het bos niet meer?


Snel inzicht in jouw data

De online wereld blijft groeien, waardoor het begrijpen van de klantreis essentieel is voor succes. Hoe meer websitebezoekers op jouw website, hoe meer data van deze bezoekers en dus meer kennis. Denk hierbij aan bekeken pagina’s, gekochte producten of diensten, omzet, afhaakpercentages, demografische gegevens etc. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij daar-om.nl helpen we jouw data om te zetten in duidelijk visuele rapportages.

Tegenwoordig zijn er verschillende databronnen, waarmee jouw websitegegevens worden verzameld. Deze databronnen apart kunnen niet veel zeggen, maar juist door deze informatie te verbinden krijg je baanbrekende inzichten. Deze inzichten kunnen de prestaties van je bedrijf verbeteren en helpen het gedrag van je websitebezoekers te begrijpen.

Bij de inzet van rapportages worden de databronnen niet alleen met elkaar gekoppeld, maar ook visueel weergegeven in de vorm van grafieken & tabellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70% van de databronnen beter wordt geïnterpreteerd als deze visueel is weergegeven. Door gebruik te maken van rapportages binnen jouw bedrijf wordt data omgezet in heldere en toegankelijke informatie, waardoor je ook zonder datakennis aan de slag kan gaan met deze inzichten.

Voordelen:

Meet het succes van je website

Monitor je websitegegevens

Leer je doelgroep en je klanten beter kennen

Benieuwd hoe we rapportages kunnen inzetten voor jouw bedrijf?


Hoe ondersteunt daar-om.nl bij het visualiseren van jouw websitegegevens?

Met behulp van rapportages zorgen we ervoor dat jij een helder en begrijpelijk overzicht krijgt van alle belangrijke inzichten van jouw websitebezoekers. Dit doen we op basis van het volgende stappenplan:

 1. Dataverzameling
  Allereerst duiken we in de data om diverse databronnen met elkaar te combineren. Denk hierbij aan jouw website, diverse analytics programma’s en jouw CRM-systeem.
 2. Data structurering
  Als tweede stap structureren en ordenen we jouw data in begrijpelijke informatie, zodat deze klaar is voor verdere analyse.
 3. Data inzichten
  In de analyse van jouw data onthullen we de belangrijkste drijfveren voor jouw succes. Deze drijfveren worden omgezet in inzichten in een op maat gemaakt visueel data dashboard.
 4. Data visualisatie
  In je op maat gemaakte data dashboard wordt complexe data begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen, die met het data dashboard aan de slag gaat. Op basis van deze rapportages kunnen strategische beslissingen worden genomen om in te spelen op de kansen voor jouw bedrijfssucces.

Ons team van dataconsultants staat klaar om jou te ondersteunen in het ophelderen en begrijpen van jouw data, zodat jij het bos weer door de bomen kan zien!

Veelgestelde vragen

Wat is data visualisatie?

Met data visualisatie zet je grote aantallen gegevens om in begrijpbare inzichten door middel van dashboards. Hierbij worden diagrammen, tabellen & grafieken gebruikt om gegevens in de vorm van getallen of woorden om te zetten in visuele en direct interpreteerbare informatie.

Waarom data visualisatie?

Door jouw data te visualiseren, wordt belangrijke informatie vereenvoudigd. Het vereenvoudigen van data zorgt ervoor dat onze hersenen de data beter kunnen begrijpen. Het beter begrijpen van jouw data heeft als voordeel dat er snel wordt ingespeeld op de klantreis en gedrag van jouw bezoekers.

Wat kan je allemaal doen met data rapportages?

Data rapportages geven jou belangrijke inzichten om de strategie van het bedrijf aan te passen.

Meer weten over hoe je rapportages kan gebruiken om jouw website en marketing te verbeteren?

Bel of mail me gerust en dan leg ik je precies uit hoe rapportages werken en hoe je de rapportages kan inzetten voor online succes