Home » Diensten » Vindbaarheid » Marketplaces

Marketplaces

Meer omzet genereren door te verkopen op marketplaces als bol.com?


Verhoog jouw verkopen door middel van marketplaces

Als ondernemer wil je jouw producten promoten bij zoveel mogelijk potentiële klanten en altijd online vindbaar zijn op de juiste kanalen. Steeds vaker zijn marketplaces als bol.com het startpunt van de consument in de zoektocht naar de gewenste producten.

Marketplaces zijn online platformen, die vaak een breed assortiment producten aanbieden van meerdere externe aanbieders. Hierdoor hebben bezoekers een ruime productkeuze en dit maakt het vergelijken met soortgelijke producten gemakkelijker.

Door jouw producten aan te bieden via marketplaces profiteer jij van het bereik en gebruiksgemak van deze kanalen. Een marketplace als bol.com heeft al ruim 13 miljoen klanten! Dit maakt marketplaces de ideale toevoeging aan jouw online marketing strategie.

Voordelen:

Toegang tot een groot klantenbestand

Betere zichtbaarheid

Volledige controle over jouw uitgaven

Winstgevende e-commerce strategie

 Benieuwd welke marketplaces voor jou interessant zijn? Neem direct contact op


Hoe ziet het inzetten van Marketplaces bij daar-om.nl eruit?

Bij het beginnen met aanbieden van jouw producten op marketplace, is een goed ingestelde productfeed van belang.

De productfeed van jouw website bevat informatie over de producten die je aan wilt bieden op een marketplace. Voorbeelden van gegevens uit een productfeed zijn beschrijving, titel, prijs en verzendkosten. Voor veel webshops is deze productinformatie niet compleet. Bij daar-om.nl ondersteunen we je graag bij het juist instellen van jouw productfeed.

Als de productfeed staat als een huis, gaan we op zoek naar de juiste match tussen jouw bedrijf en de diverse marketplaces. Elke marketplace is anders, waardoor niet elke marketplace voor jou en je doelgroep relevant is. Door onze jarenlange expertise weten we precies op welke marketplaces jij aanwezig moet zijn.

Als de perfecte match is gevonden, zorgen we dat jouw producten beschikbaar zijn op het gewenste platform door een koppeling met jouw productfeed. Daarna blijven we
doorlopend jouw vindbaarheid optimaliseren. Zo behalen we maximaal rendement en houden we rekening met jouw marges en doelstellingen.

Elke maand ontvang je een rapport met de prestaties van de marketplace. Dit is een rapportage met inzichten in de verkoopcijfers per marketplace kanaal, de conversieratio’s en commissies. Aan de hand van dit rapport onderzoeken we de kansen en eventuele verbeteringen voor jouw bedrijf op het gebied van marketplaces.

Marketplaces in combinatie met..

​​Marketplaces vergroten je vindbaarheid en bereik. Daarnaast wordt er afgerekend per bestelling, waardoor het een kanaal is met een laag financieel risico. Ook is affiliate marketing een interessante manier om je vindbaarheid en bereik te vergroten én hetzelfde afrekenmodel wordt gebruikt. Beide diensten kunnen als extra kanaal ingezet worden om meer verkopen te genereren naast je eigen webshop. Daarnaast zijn er steeds meer affiliates passend bij diverse branches om jouw merk of product te promoten onder de gewenste doelgroep. Wil jij ook meer zichtbaarheid en naamsbekendheid creëren met affiliate marketing?

Veelgestelde vragen

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces zijn online marktplaatsen, e-commerce platforms waarop verschillende verkopers hun producten kunnen aanbieden en verkopen aan potentiële klanten. Deze marketplaces dienen als tussenpersoon tussen verkopers en potentiële klanten in een online platform, waar ook transacties kunnen plaatsvinden.

Wat zijn voorbeelden van bekende marketplaces?

Bekende marketplaces zijn bol.com, Marktplaats, Zalando & Amazon.

Hoe werken marketplaces?

De werkwijze van een marketplace kan verschillen per marketplace. Elke marketplace heeft zijn eigen mogelijkheden en regels. Over het algemeen kan je via een partnerplatform jouw producten uploaden op een marketplace. Jouw producten zijn daarna vindbaar als klanten zoeken naar bepaalde producten op de desbetreffende marketplace. Bij de verkoop van een product is de marketplace verantwoordelijk voor de betaling tussen koper en verkoper. Per verkoop krijgt de marketplace een kleine commissie. De verkoop wordt helemaal geregeld door de marketplace, waardoor het een ideaal kanaal is om jouw verkopen een boost te geven zonder een grote investering.

Waarom is een marketplace relevant voor mijn bedrijf?

Naast dat veel bezoekers hun journey beginnen op marketplaces, zitten er ook andere voordelen aan het verkopen van jouw producten op een marketplace. Er is een laag financieel risico bij marketplaces, doordat je alleen een kleine commissie betaalt als jouw product daadwerkelijk is verkocht. Dit zorgt voor geen onnodige kosten als de verkopen uitblijven. Daarnaast heeft elke marketplace een eigen klantenservice, waar marketplaces zaken als retourzendingen, klachten etc. voor jou regelen. Dit ontzorgt jou als bedrijf zijnde, waardoor je meer focus kan leggen op het verkopen van jouw producten.

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en marketplaces?

Beide diensten zijn ingericht om jouw producten te verkopen op websites van derden en hebben een laag financieel risico, doordat je pas betaalt als er een bestelling is geplaatst. Echter zit er wel een duidelijk verschil tussen beide diensten. Bij affiliate marketing worden jouw producten gepromoot in ruil voor een commissie door derden. Je producten worden bijvoorbeeld genoemd in blogs of op vergelijkingssites, waarna klanten worden doorgelinkt naar je eigen webshop. Bij marketplaces kunnen potentiële klanten jouw producten ook daadwerkelijk kopen op deze platformen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bol.com, Amazon of Marktplaats.

 

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!