Home » Diensten » Zichtbaarheid » Social ads

Social ads

Bereik je potentiële klanten met advertenties via social media


Social media advertising diensten bij daar-om.nl

“Iedereen kan toch via social media berichten plaatsen?”

Helaas is het niet zo makkelijk als het klinkt. Helemaal op het gebied van social media advertising komt hier meer bij kijken dan alleen het plaatsen van berichten. Achter een betaalde social media advertentie zit een hele strategie, waarbij we rekening houden met de doelstellingen, doelgroep, contentplanning, kanaalbeheer en nog veel meer aspecten.

Als bedrijf ben je trots op je producten of diensten en dit wil je bij zo veel mogelijk potentiële klanten onder de aandacht brengen. Social media wordt alsmaar populairder, waardoor de kans groot is dat jouw doelgroep op één van de social media kanalen aanwezig is! Lees meer over het inzetten van social media advertising voor meer zichtbaarheid

 

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!


Waarom social media advertising?

Wat maakt Social Ads een geschikt kanaal om in te zetten voor jouw bedrijf? Social media advertising is uitermate geschikt om je bedrijf en merk meer onder de aandacht te brengen bij de potentiële doelgroep.

Naast zichtbaarheid is social media advertising ook geschikt om websiteverkeer naar de website te trekken of om meer conversies te behalen. Volledig afhankelijk van jouw doelstellingen en ambities.

Door middel van strategische planning kunnen we gericht samenwerken met jou om heldere doelstellingen te formuleren, waarbij we de output vertalen naar de gewenste strategie.

Voordelen:

agsdix-fas fa-check

Geschikt voor iedere doelgroep en type klant

agsdix-fas fa-check

Goed meetbaar en concrete resultaten

agsdix-fas fa-check

Community creatie

Benieuwd naar onze aanpak? Lees dan snel verder of neem contact op!

De 4 aspecten voor de beste social media strategie die jou gaan helpen voor meer zichtbaarheid

Strategie Planning

Als bedrijf heb je een visie waar je naartoe beweegt. Dat toekomstbeeld is vaak duidelijk, alleen welke stappen ga je ondernemen om dit te bereiken? Hoe kan je de social media strategie zo inrichten dat je de doelstellingen behaalt? Onze social media specialisten denken graag mee in het vertalen van de doelstellingen in de juiste social media strategie voor jouw bedrijf.

Doelgroepanalyse

Bij het vertalen van de doelstellingen in de juiste social media strategie is het belangrijk dat alles is afgestemd op de juiste doelgroep. Wie zijn je klanten? Welke interesses, maar ook problemen hebben ze? Door middel van een doelgroepanalyse kunnen we jouw doelgroep grondig analyseren, inclusief demografische gegevens, interesses en gedrag op social media. Deze analyse helpt bij het bepalen van de meest effectieve doelgroepbenadering.

Kanaalbeheer

Veel social media kanalen komen je vast wel bekend voor of gebruik je misschien al. Echter verschillen de social media kanalen onderling erg van elkaar in gebruik, doelgroep en boodschap. Het is daarom van belang om de juiste social media berichten te plaatsen bij de juiste doelgroep op het juiste kanaal. Bij daar-om.nl denken we graag mee in welke social media platformen het beste bij de doelgroep en doelstellingen van je bedrijf passen.

Contentstrategie

Als de strategie, doelgroep en platformkeuze zijn bepaald, is het van belang om de juiste boodschap over te brengen op jouw potentiële klanten. Naar welk antwoord is jouw klant op zoek? Wat speelt er bij de doelgroep en waar kan je op inhaken met jouw producten? Op basis van een contentplanning bepalen we welke berichten het beste ingezet kunnen worden bij jouw doelgroep op het juiste moment.

Ontdek welke van deze social media kanalen jouw groei mogelijk maken

Hoe ons team jouw zorgen wegneemt en jou tijd bespaart

agsdix-fas fa-check

Lean Six Sigma geoptimaliseerde bedrijfsprocessen voorkomen verspillingen

agsdix-fas fa-check

Je hebt altijd één vast aanspreekpunt

agsdix-fas fa-check

Maandelijkse, gedetailleerde rapportages en (video) besprekingen met jouw eigen consultant

agsdix-fas fa-check

Altijd inzage in de strategie en de lopende taken via projectmanagement tools


Veelgestelde vragen over Social Ads

Wat zijn Social Ads?

Social ads zijn betaalde advertenties die worden weergegeven op sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Instagram, Pinterest of LinkedIn, om gebruikers te bereiken en te engageren.

Wat is het verschil tussen Social Ads en Social Organisch?

Social Ads verwijzen naar betaalde advertenties op sociale mediaplatforms, waarbij adverteerders betalen om hun content aan een specifieke doelgroep te tonen. Social Organisch verwijst naar de niet-betaalde, natuurlijke inhoud die op sociale mediaplatforms wordt gedeeld. Dit kan variëren van posts, foto’s, video’s en andere content die door gebruikers wordt gemaakt en gedeeld zonder dat er betaald is voor bereik.

Hoe kan Social Ads zorgen voor meer zichtbaarheid?

Social Ads kunnen zorgen voor meer zichtbaarheid door adverteerders de mogelijkheid te bieden hun content aan een specifieke doelgroep te tonen via sociale mediaplatforms. Door targetingopties kunnen ze relevante gebruikers bereiken, waardoor de kans op interactie en betrokkenheid toeneemt. Het betaalde karakter van de advertenties vergroot ook het bereik buiten de organische zichtbaarheid op sociale media, waardoor een breder publiek wordt bereikt.

Welke social media kanalen kan ik het beste gebruiken voor mijn bedrijf?

Het beste socialemediakanaal voor jouw bedrijf hangt af van je doelgroep en de aard van je product of dienst. Populaire keuzes zijn onder andere Facebook, Instagram en LinkedIn voor verschillende zakelijke behoeften, terwijl Pinterest ook interessant kan zijn.