Het einde van Google Optimize: Bereid je voor op de overstap in 2023

Nu Google heeft aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van Google Optimize in september 2023, zijn veel gebruikers op zoek naar alternatieven om mee te A/B testen. Gelukkig zijn er genoeg andere partijen die zich hebben gespecialiseerd in A/B testing en die nu het stokje overnemen van Google Optimize.

Blog geschreven door Lars Penninga, CRO specialist bij daar-om.nl

Einde van Google Optimize

(bron afbeelding: Google Marketing Platform )

Google Optimize

Na het beëindigen van Universal Analytics, is nu ook Google Optimize aan de beurt. Google Optimize is uniek omdat deze tool als één van de weinige directe integratie met Google Analytics biedt. De tool heeft ervoor gezorgd dat het voor elk bedrijf met een website mogelijk was om een A/B test uit te voeren. Mede hierdoor is het CRO vakgebied de afgelopen jaren wereldwijd flink gegroeid. 

 

Een aantal alternatieven voor Google Optimize zijn AB Tasty, Convert.com, Optimizely en VWO. Elke tool heeft zijn eigen unieke functies en voordelen, en het is belangrijk om goed te onderzoeken welke tool het beste past bij jouw website en bedrijf. Bij daar-om.nl hebben we ervaring met het werken met deze en andere vervangende tools. Zo kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste tool voor jouw bedrijf. 

 

Wat betekent dit voor onze klanten? We zijn met verschillende partijen in gesprek en draaien nu verschillende pilots. Wij verwachten binnenkort een goede vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende aanbieders, dus stay tuned!

 

Heb jij vragen of kun je hulp gebruiken om jouw website beter te laten converteren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Ook interessante CRO content:

Meer weten over online marketing?

Wil je weten hoe je meer omzet via je website krijgt? Weet je echter niet welke kansen er allemaal voor je liggen? Download dan volledig gratis en vrijblijvend ons artikel, inclusief checklist “De sleutel tot online succes”.

i

Onderwerp:

Online marketing
j

Geschreven door:

Daar-om.nl

Geplaatst op:

22 maart 2023