Daar-om.nl zorgt bij lancering van de nieuwe website voor grote naamsbekendheid van Vlint.

In 1991 werd Vlint opgericht door Jan Hannink. Het bedrijf begon met het leveren van filters voor luchtbehandelingskasten en ontstoffingsinstallaties. Volgens Jan was er gebrek aan klantgerichtheid in de sector en daarom richtte hij het bedrijf op. En met groot succes, want het bedrijf groeide al snel uit tot een belangrijke speler in de utiliteits- en industriële sector.

Om de naamsbekendheid van Vlint te vergroten, besloot het bedrijf op zoek te gaan naar een marketing partij. We spraken met Ralf Brieskorn, commercieel directeur, en Eva van Someren, marketingcoördinator, over deze zoektocht en de daaropvolgende samenwerking met daar-om.nl. Nieuwsgierig naar de samenwerking? Lees dan verder.


Het selecteren van een marketingbureau voor complete ontzorging

Bij Vlint staat innovatie en groei altijd hoog in het vaandel. Gedreven door de ambitie om voorop te lopen in de moderne zakelijke wereld, ontstond de behoefte om de digitalisering en online aanwezigheid te optimaliseren. Met de sterke wens om de online marketinguitingen en website te professionaliseren. Vlint kwam uit bij Utilize voor de bouw van een nieuwe website en kwam daarna al snel in contact met daar-om.nl voor de online marketing.

“Onze websitebouwer Utilize had middels samenwerkingen voor een aantal andere klanten reeds positieve ervaringen met daar-om.nl. Ze adviseerden ons dan ook met het bedrijf in gesprek te gaan. We waren op zoek naar een partij die ons kan ontzorgen op het gebied van online marketing. We geloven dat online marketing een apart vakgebied is, dat wij graag uitbesteden aan specialisten. Om deze redenen besloten wij eind 2021 daar-om.nl aan te stellen als ons marketingbureau,” aldus Ralf.


Naamsbekendheid vergroten en conversies maximaliseren

Aan de start van de samenwerking kreeg daar-om.nl de opdracht om de naamsbekendheid van Vlint te verhogen. Op dat moment werd er nog gewerkt aan de nieuwe website, waardoor daar-om.nl te maken kreeg met een uitdaging. Voor de aanpak van deze uitdaging werd een gehele strategie uitgewerkt, waarna er werd gestart met kleinschalige campagnes via Google en LinkedIn voor naamsbekendheid.

“We begonnen met het draaien van campagnes op een verouderde website, waardoor de conversies vrij laag bleven. Dankzij het advies van daar-om.nl en de daaruit volgende campagnes hebben we wel hard gebouwd aan onze naamsbekendheid. Dat zorgde vervolgens voor veel conversies na de livegang van de nieuwe website,” aldus Eva.

Op 24 januari 2023 ging de nieuwe website live en zijn er extra campagnes ingezet om het aantal websitebezoekers te boosten. Om de effectiviteit van deze extra campagnes te meten is de periode van 24 januari tot 31 maart vergeleken met dezelfde periode voorafgaand aan de livegang. De resultaten zijn als volgt: het aantal websitebezoekers is met maar liefst 37,97% gestegen en het aantal conversies met 101,75%. Dit zijn indrukwekkende resultaten, maar slechts het begin van wat er is bereikt met het inzetten van online marketing voor Vlint.


Het uitbreiden van de marketingactiviteiten met succesvolle resultaten

Na de eerste campagnes rondom de livegang van de website zijn de online marketingactiviteiten verder uitgebreid. Door middel van campagnes op LinkedIn is Vlint duidelijk zichtbaar voor de doelgroepen industrie en installateurs. Google Ads wordt ingezet om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Met SEO wordt de website organisch beter vindbaar gemaakt en met CRO worden de conversiepunten op de website geoptimaliseerd. Daarnaast worden er bedrijfs- en productvideo’s gemaakt, zodat potentiële klanten een duidelijk beeld krijgen van de diensten en producten van Vlint.

De combinatie van deze diensten is zeer succesvol. Als we de periode voor de livegang van de nieuwe website vergelijken met de periode erna, zien we een stijging van 123,7% in websitebezoekers en maar liefst 320,91% in conversies!


Vlint over de samenwerking met daar-om.nl

Marketingcoördinator Eva over de samenwerking: “Ik heb veel contact met Manon, omdat zij onze projectmanager bij daar-om.nl is. Zij is van alles op de hoogte wat er speelt aan onze kant, maar ook wat er speelt binnen het team van daar-om.nl. Ik kan haar op elk moment van de dag bellen met vragen, waarop ik altijd heel snel antwoord heb. Het hele team zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald, dingen op tijd klaar staan en na goedkeuring van ons meteen worden doorgevoerd. Dat gaat super goed.”

Commercieel directeur Ralf over de samenwerking: “Ik kan wat Eva zegt alleen maar beamen. Ik vind de samenwerking meer dan prettig.”


Ook ontzorgd worden op het gebied van online marketing?

Wil jij, net als Vlint, meer naamsbekendheid en compleet ontzorgd worden op het gebied van online marketing? Dan ben je bij daar-om.nl aan het juiste adres. Wij zijn een full service online marketingbureau en daarmee een volwaardige strategische partner. Ben je benieuwd welke kansen wij zien voor jouw bedrijf? Kom er in 15 minuten achter door middel van een gesprek met één van onze adviseurs!

Laat je website en jouw belangrijkste 3 zoekwoorden achter en plan gemakkelijk een persoonlijk, vrijblijvend consult in.

 

  • Hoe mogen we je noemen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!


Bekijk ook onze andere cases