Een internationale samenwerking tussen GI-OVO en daar-om.nl

GI-OVO is een uniek bedrijf dat wereldwijd opereert in een bijzonder specifieke markt: oplossingen voor het transporteren van eieren. Als dochteronderneming van het Italiaanse moederbedrijf Giordano Poultry Plast, is GI-OVO uitgegroeid tot één van de grootste spelers in deze interessante markt. Met kantoren in Europa, de VS, Brazilië en Maleisië bevindt GI-OVO zich over de hele wereld en is het bedrijf optimaal bereikbaar.

Het EggsCargoSystem (ECS), het vlaggenschip van het bedrijf, is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte systemen voor het opslaan en vervoeren van verschillende soorten eieren, van boerderij tot verwerking. Eieren zijn bijzonder breekbare producten, wat het vervoeren ervan uitdagend maakt. Het ECS bestaat uit verschillende onderdelen die perfect aansluiten bij het formaat en het type eieren dat de klant produceert of vervoert.

Jacco Wagelaar is general manager bij GI-OVO. In deze rol is hij onder andere verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. We spraken met hem over de succesvolle samenwerking sinds 2019 tussen GI-OVO en daar-om.nl. Onder andere over het bewust kiezen voor een Google Premier Partner, het inzetten van verschillende kanalen én de samenwerking tussen daar-om en daar-so voor een optimaal converterende nieuwe website.


Een partner die internationaal meedenkt

Wat in Nederland heel gebruikelijk is, kan in het buitenland volledig anders uitgelegd worden. Omdat GI-OVO wereldwijd actief is en veel klanten in bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Amerika en Azië heeft, is het voor het bedrijf belangrijk om rekening te houden met cultuurverschillen.

“Wat ik erg belangrijk vind en kan waarderen, is dat het team van daar-om.nl zich echt vastbijt in de materie. De specialisten denken proactief mee. Toen wij aangaven dat we ons meer wilden focussen op de markt in Azië, dacht het team van daar-om.nl direct mee over de manier waarop we daar het beste bedrijven kunnen aanspreken, rekening houdend met de lokale cultuur,” geeft Jacco aan.

“Termen als ‘created and designed in Europe’ zijn belangrijke termen voor Aziatische klanten, dit geeft ze het vertrouwen dat ze nodig hebben om tot aanschaf over te gaan. Daarnaast merken we dat zakendoen in Azië draait om het creëren van een persoonlijke band, waarbij wederzijds vertrouwen en elkaar leren kennen belangrijk is. Het team van daar-om.nl verdiept zich echt in deze zaken en komt met tips en goede ideeën om optimaal in te spelen op de culturele verschillen.”


Bewust gekozen voor een Google Premier Partner

Het doel van de samenwerking is het verbeteren van de online vindbaarheid en het genereren van meer én relevanter verkeer naar de website. Deze online vindbaarheid is voor GI-OVO erg belangrijk.

In deze bijzonder specifieke markt is het van belang om de potentiële klanten die er zijn ook daadwerkelijk naar de website van GI-OVO te sturen. Dit begint bij het optimaliseren van de website zodat de belangrijkste pagina’s goed gevonden worden in zoekmachines, ook wel SEO genoemd. Daarnaast is adverteren middels onder andere Google Ads ook een onmisbaar kanaal voor GI-OVO.

Google is niet meer weg te denken voor de online marketingstrategie van GI-OVO. De warme relatie die wij vanuit daar-om.nl met Google hebben en de kennis die we van de producten van Google in huis hebben, zetten we dan ook graag in voor het bedrijf.

“In onze zoektocht naar een partner die ons kon helpen om online te groeien, zijn we via contactpersonen van Google bij daar-om.nl terechtgekomen. Het partnerschap dat ze met Google hebben, speelde zeker een rol in onze keuze. En het feit dat daar-om.nl een Google Premier Partner is, geeft ons veel vertrouwen,” vertelt Jacco.


Een boost via LinkedIn

Ook LinkedIn is een belangrijk kanaal voor GI-OVO. Jacco vertelt dat de inzet van social media, en dan met name LinkedIn, veel verkeer naar de website oplevert: “Bij ons is verkeer naar onze website de nummer één prioriteit. LinkedIn levert daar een grote bijdrage aan. Zeker in de coronaperiode heeft het verkeer via LinkedIn een enorme boost gekregen.”


Daar-om.nl en daar-so bundelen krachten voor de ontwikkeling van de nieuwe website

De SEO- en CRO specialisten van daar-om.nl constateerden eind 2022 dat de website van GI-OVO verouderd en daardoor langzaam was. Hierdoor moesten ze er meer tijd in stoppen dan dat eigenlijk nodig was, wat resulteerde in onnodige kosten. Daarnaast zorgde de verouderde website ervoor dat organisch het potentieel niet werd behaald. Om deze redenen werd er in overleg besloten dat er een nieuwe website ontwikkeld moest worden.

Naast online marketing heeft daar-om.nl ook een website team genaamd daar-so en zij kregen de opdracht om de nieuwe website van GI-OVO te bouwen. Er werd door de SEO- en CRO specialisten een website plan opgesteld op basis van data uit Google Analytics, Heatmaps, schermopnames en een zoekwoordanalyse. Als fullservice online marketingbureau heeft het als voordeel om gemakkelijk met online marketingspecialisten van diverse disciplines een website te optimaliseren. Uiteindelijk ging mei 2023 de website live en blijven we samenwerken om de website nóg beter te maken.


Lokaal, nationaal of zelfs wereldwijd: wij staan voor je klaar

Ben jij ook op zoek naar een partner die proactief met je meedenkt over het verbeteren van jouw online vindbaarheid? Nationaal én internationaal? Onze specialisten zetten zich graag in om de juiste doelgroep te vinden, te bereiken en om ze vervolgens aan te zetten tot het bezoeken van jouw website.

Ook voor internationale uitdagingen draaien we onze hand niet om. Wanneer jouw doelgroep zich in het buitenland bevindt, dan zetten we onze kennis en ervaring in en gaan we op zoek naar dé communicatiestrategie om zo veel mogelijk potentiële klanten te bereiken op de manier die bij ze past.

Dat kan door, zoals bij GI-OVO, zoekmachineoptimalisatie (SEO) in te zetten en aan de slag te gaan met Google Ads. Ook blijven we je website continu verbeteren en aantrekkelijker maken met CRO, en zorgen we ervoor dat hij nóg overtuigender wordt door personalisatie in te zetten. Onze content specialisten zorgen dat je op social media zoals LinkedIn zichtbaar bent voor jouw doelgroep.

Wil je meer weten over onze aanpak en onze diensten? Neem gerust contact met ons op, ons enthousiaste team staat voor je klaar!

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!


Bekijk ook onze andere cases