Daar-om.nl speelt belangrijke rol in het vergroten van merkbekendheid en de online zichtbaarheid van Virena Autogroep

In 2020 besloten garage Weesepoel en garage Van Staalduinen hun handen ineen te slaan en samen verder te gaan onder de naam ‘Virena Autogroep’. Met als doel een betere spreiding in Noord-Nederland en minder kleine Kia-dealers. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot vijf vestigingen en in december 2023 opent alweer de zesde vestiging in de stad Groningen. De samenwerking en bijbehorende naamswijziging zorgt voor uitdagingen op het gebied van marketing en daarom ging Virena Autogroep in 2022 op zoek naar een marketing partij.

We spraken met Danny Bakker, marketingmanager bij Virena Autogroep, over de zoektocht naar een passende marketing partij, het aanpakken van de marketing uitdagingen en de samenwerking in het algemeen. Benieuwd? Lees dan verder!


De zoektocht naar een passend marketingbureau

Garage Weesepoel en garage Van Staalduinen hadden over de jaren heen een vaste klantenkring opgebouwd. Virena Autogroep kwam er al snel achter dat de het communiceren van de fusering en het op de kaart zetten van Virena Autogroep veel voeten in de aarde had en besloot om op zoek te gaan naar een ondersteunende marketing partij.

“Na het schrijven van een marketingplan werd mij duidelijk waar we naar op zoek waren: een partij waar persoonlijk contact en betrokkenheid voorop staat. Daar-om.nl kwam met een duidelijke presentatie, waarin de marketingfases duidelijk werden uitgelegd en werden gekoppeld aan de verschillende marketingdiensten. Dit deed ons begin 2022 besluiten om met ze in zee te gaan”, aldus Danny.


De strategie en het effectief inzetten van CRO

De opdracht die daar-om.nl kreeg aan de start van de samenwerking was het verbeteren van de algehele vind- en zichtbaarheid van Virena Autogroep. Er werd een marketingstrategie op papier gezet waarbij alle diensten werden benut om het doel te bereiken. Een uitdaging hierbij was de website. Deze was verouderd en sloot niet aan op de behoeften van de doelgroep van Virena. 

Om resultaten te behalen met Google Ads, Social advertenties en organische vindbaarheid in de zoekmachines (SEO) is een goede website een absolute must, daarom werd de dienst CRO ingezet. “Door het inzetten van CRO hebben we de website verbeterd en daarmee een goede basis neergezet voor onze diensten. Daar laten we het echter niet bij, ook nu blijven we dooroptimaliseren”, aldus CRO specialist Lars van daar-om.nl.


Kwartaalsessies voor data-analyse en toekomstplannen

Na het doorvoeren van de eerste en belangrijkste verbeteringen voor de website is het team van specialisten aan de slag gegaan om betere vind- en zichtbaarheid te creëren voor Virena Autogroep. Het team is aan de slag gegaan op basis van het STDC-model (See, Think, Do, Care-model) en zette effectief de diensten SEA, SEO, Social Ads, E-mailmarketing en meer in. Elke drie maanden worden de resultaten besproken in een kwartaalmeeting en wordt er bijgestuurd in de marketingstrategie waar nodig. 

“Bij een kwartaalmeeting kijken we niet alleen terug op de behaalde resultaten, maar ook vooruit naar de toekomst. Dat vind ik heel fijn, want anticiperen op nieuwe ontwikkelingen is voor ons erg belangrijk. Wanneer er een nieuw Kia-model aankomt, maakt daar-om.nl direct nieuwe pagina’s aan en worden er bijpassende campagnes gemaakt”, aldus Danny. “Zo zorgen we ervoor dat onze klanten direct op de hoogte zijn van de nieuwste modellen en laatste ontwikkelingen”


Van doelstellingen naar tastbare resultaten

Sinds de start van de samenwerking is het aantal websitebezoekers sterk toegenomen. Voor een vergelijking is de periode van maart tot oktober van 2022 en 2023 gebruikt. Het inzetten van verschillende diensten heeft gezorgd voor een toename van 43,2% van het aantal websitebezoekers, waarbij de gemiddelde betrokkenheidsduur maar liefst 3 minuten en 35 seconden is. 

Social Ads geeft de opvallendste resultaten, want met het inzetten van effectieve campagnes is het aantal websitebezoekers vanuit social media kanalen met maar liefst 452,82% gestegen. Zeer effectieve Social Ads campagnes voor Virena zijn het promoten van nieuwe showrooms. 


Groei niet alleen te danken aan campagnes

Naast het implementeren van de verschillende diensten en campagnes heeft daar-om.nl ook fotografie uitgevoerd voor Virena. Door de snelle groei die het bedrijf ervaarde, hadden ze de vraag om zowel nieuwe sfeer- en teamfoto’s te maken in hun nieuwe vestiging in Assen. Ze waren trots op de frisse en ruime werkplaats, de showroom en het team en dat wilden ze laten zien. Zo gezegd, zo gedaan!

Tijdens deze dag is onze aandacht gevallen op het complete plaatje van Virena. De favoriete plek van de mannen in overall is de werkplaats, hier staan zij het liefst om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt! Met de minimalistische uitstraling en enorme hoeveelheid lichtinval zijn niet alleen de mannen blij, maar ook voor de foto’s was dit erg positief. Ook de showroom dient als een visitekaartje van Virena Autogroep. Hier staan de adviseurs voor je klaar om de prachtigste KIA modellen te demonstreren en er is altijd ruimte voor koffie, zelfs bij de periodieke keuring.

Virena staat voor hard werken met passie voor nuchterheid. Laat de gesloten houding je niet afschrikken, want dit laat de vastberadenheid en zelfverzekerdheid van het team zien. Ze staan (bijna) elke dag en nacht voor je klaar en verwelkomen je hartelijk. Of je nou komt voor advies voor een nieuwe auto, of een snelle onderhoudsbeurt, Virena helpt je gezellig en vastberaden verder.

 


Virena Autogroep over de samenwerking met daar-om.nl

Marketing manager Danny over de samenwerking: “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met daar-om.nl. Het team van specialisten is nauw betrokken bij ons bedrijf en denkt altijd goed mee. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen ons bedrijf, speelt daar-om.nl daar direct op in door middel van landingspagina’s en aansluitende campagnes. Er is niet één specifieke dienst die er voor ons uitspringt. Het zijn verschillende factoren bij elkaar die uiteindelijk het succes bepalen. Het geheel is de kracht volgens ons.”


Ook werken aan je online marketing?

Daar-om.nl staat voor je klaar en helpt je graag bij het beter vind- en zichtbaar maken van je bedrijf. Of het nu gaat om strategisch advies, effectieve marketingcampagnes of het verbeteren van de gebruikerservaring, wij hebben de expertise in huis. Wil je ontdekken welke kansen we zien voor jouw bedrijf? Kom er in 15 minuten achter door middel van een gesprek met één van onze adviseurs!

  • Zoekwoorden:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom in contact!

Wil je meer weten over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf of heb je ergens anders een vraag over? Bel of mail mij gerust!


Bekijk ook onze andere cases