SEO voor e-commerce: dit leverde het op voor webshop Diacé!

SEO klantcase daar-om.nlSEO is een lange termijn investering, maar de resultaten na een jaar inzet van SEO zijn verbluffend. Een stijging van 113% in organisch verkeer, 98% meer transacties en uiteindelijk een flinke omzetstijging. Voor Diacé.be is het inzetten van SEO een groot succes. Ben je benieuwd naar de ervaring en resultaten? Lees dan snel verder!

Over Diacé.be

Diacé.be is een online webshop gespecialiseerd in handige accessoires voor kinderen en volwassenen met diabetes type 1 en type 2. Ondanks de sterke vooruitgangen op technisch gebied, blijft het leven met diabetes een uitdaging. Om het leven van diabetici aangenamer te maken, biedt Diacé.be in haar online shop handige en vooral leuke diabetes hulpmiddelen, zoals insuline pomptasjes, diabetes tassen en handtassen, insuline koeltassen en koelzakjes.Diacé webshop

Niet meer betalen om gevonden te worden door SEO

Oprichter Nick van Diacé: “Twee jaar geleden startten wij onze onderneming en website Diacé.be. Met onze onderneming willen wij het leven met diabetes aangenaam maken met leuke en handige diabetes accessoires. Om klanten te bereiken met Google, zetten we het eerste jaar vooral Google Ads in. Google Ads genereert een snelle toestroom van nieuwe klanten, maar zorgt tegelijk ook voor maandelijkse kosten waar wij tegen op zagen. Het was tijd voor een betere manier om klanten te bereiken en dit bracht ons bij daar-om.nl. De SEO-strategie zorgde ervoor dat wij niet meer hoeven te “betalen” om gevonden te worden. In drie maanden tijd ruilden wij ons maandelijks budget van Google Ads in voor een gratis organische toestroom van klanten. Een keuze die vandaag nog steeds de beste en duurzaamste oplossing blijkt!”.

 

“De SEO-strategie zorgde ervoor dat wij niet meer hoeven te ‘betalen’ om gevonden te worden.”

 

Wat levert het inzetten van SEO op?

In september 2019 is de samenwerking met Diacé begonnen en inmiddels zijn er samen al vier grote doelen behaald. Er heeft een stijging in organisch verkeer, posities, aantal transacties en omzet plaatsgevonden. Deze resultaten gaan we kort behandelen.

1. Stijging van 113% in organisch verkeer door SEO

Het aantal gebruikers dat Diacé op een organische manier heeft gevonden, was 6.903 in 2019 en 14.704 in 2020. Het inzetten van SEO heeft dus in een jaar tijd voor een stijging van 113% organisch verkeer gezorgd.daar-om.nl organisch verkeer stijgingdaar-om.nl klantcase

2. Stijging in posities op relevante zoekwoorden

De stijging in websiteverkeer is een resultaat van het werken aan verbeterde posities op belangrijke zoekwoorden. Op een belangrijk zoekwoord, diabetes accessoires, is positie 1 behaald. Dit betekent dat Diacé bovenaan staat in Google wanneer je hierop zoekt. Een positie in de top drie zorgt ervoor dat meer mensen doorklikken op de zoekresultaat, wat weer resulteert in meer relevante websitebezoekers. Verder zijn de posities op zoektermen op productcategorie niveau verbeterd.

zoekwoordendaaromdiace

Diacé verkoopt handige insuline koeltassen om insuline koel te houden onderweg. Een belangrijk product voor de webshop. We zijn daarom aan de slag gegaan met de vindbaarheid rondom deze zoekopdracht. Op het zoekwoord ‘insuline koeltas’ is Diacé van positie 29 naar 3 gegaan in Nederland. Een mooi resultaat wat direct leidt tot een stijging in bestellingen.

positiedaar-omklant

3. Stijging van 98% in bestellingen

Transacties zijn natuurlijk een belangrijk deel van de resultaten. We werken aan de organische vindbaarheid, zodat Diacé kan groeien als webshop. In een jaar tijd is er een stijging van 98% gerealiseerd. In de grafiek zie je dat er in 2019 in totaal 351 transacties waren en in 2020 zo’n 700.

stijging conversie daar-om klant

4. Omzetstijging met behulp van SEO!

Tenslotte heeft Diacé in een jaar tijd grote stappen kunnen zetten op organisch gebied, wat heeft geresulteerd in een omzetstijging van maar liefst 80.11%. We kunnen dus vaststellen dat SEO van grote waarde is geweest voor de webshop in diabetes accessoires. Een prachtig resultaat waar wij trots op zijn!

Ben je overtuigd van het gebruik van SEO?

SEO is succesvol! Voor Diacé.be heeft het inzetten van SEO geleid tot meer en relevanter verkeer, hoge posities in de Google zoekopdrachten en een flinke omzetstijging. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het inzetten van SEO voor jouw bedrijf? Doe de gratis SEO scan of neem contact op met de specialisten van daar-om.nl!

Meer weten over online marketing?

Wil je weten hoe je meer omzet via je website krijgt? Weet je echter niet welke kansen er allemaal voor je liggen? Download dan volledig gratis en vrijblijvend ons artikel, inclusief checklist “De sleutel tot online succes”.

i

Onderwerp:

Online Marketing
j

Geschreven door:

Daar-om.nl

Geplaatst op:

20 april 2021