Bovenaan in Google

Bovenaan in Google in 30 minuten: zo deden wij dat!

Leestijd: 4 minuten

Ondanks dat SEO als iets van de lange adem gezien wordt, kan het toch erg snel gaan. Aan de hand van een LinkedIn bericht hebben we zelf een test gedaan en ervaren dat je binnen 30 minuten bovenaan in Google kan komen te staan. In zes stappen leggen we uit hoe we dat gedaan hebben.

1) Een slachtoffer vinden (3 minuten)

Het doel was eenvoudig; bovenaan in Google te komen staan en tenminste een top drie positie op de knapste man van Groningen krijgen in zowel de reguliere zoekresultaten, als tussen de afbeeldingen. Gelukkig wilde onze Stijn graag meewerken.

2) Content creëren en toevoegen (17 minuten)

Even een stuk content uit de mouw schudden over de knapste man van Groningen kan lastig zijn, zeker op een vrijdagmiddag. Toen de pen eenmaal aan het rollen was, was er geen houden meer aan. Naast een leuke tekst hebben we een metatitel en -beschrijving geschreven en twee afbeeldingen toegevoegd rondom het onderwerp “knapste man van Groningen”.

4) Interne links toevoegen (4 minuten)

Zodra een pagina online staat, kan deze opgepikt worden door zoekmachines. Wel is het belangrijk, zeker als je een pagina ‘waarde’ wilt meegeven, dat er andere pagina’s naar toe verwijzen. Om deze link in het menu op te nemen of vanaf de voorpagina naar Stijn – De Knapste man van Groningen –  te verwijzen, vonden we niet helemaal passend. Maar twee interne tekstlinks om mee te beginnen leken ons voldoende. 

5) Indexatie aanvragen (2 minuten)

Nu nog Google een seintje geven dat we een nieuwe pagina hebben toegevoegd, deze laten indexeren en klaar! Vervolgens was het een kwestie van afwachten en F5-en.

6) Wachten (3 minuten)

Slechts 3(!) minuten nadat de pagina toegevoegd was, stond deze al bijna bovenaan in Google, namelijk een tweede positie in de zoekresultaten. Ook de foto met de goedlachse Stijn scoorde meteen een tweede positie tussen de afbeeldingen. Geen slecht resultaat dus! Het duurde nog een weekje voordat we helemaal bovenaan stonden en inmiddels heeft hij zelfs al weken een eerste positie ingenomen! 

Snel bovenaan in Google; het kan nog steeds!

Het hele proces heeft in dit geval nog geen 30 minuten geduurd. Dit zal niet altijd lukken. Zeker niet bij moeilijkere zoekwoorden waarin uitstekende content en linkpopulariteit noodzakelijk is, maar het geeft aan dat je soms nog best snel kunt scoren. Het was leuk om te zien dat andere marketeers ook al een poging gewaagd hebben. Dat we nog iemand voor ons moeten dulden, zullen we uiteraard niet zomaar accepteren. Op naar de hoogste positie!

Wil jij bovenaan in Google staan? Wij weten wat werkt, neem contact met ons op en we helpen je graag verder.