Mobiel | daar-om.nl

Nog meer tijdwinst met de nieuwe Google AdWords interface

Vroeg of laat moest het een keer gebeuren; een volledig nieuwe interface voor Google AdWords. Ook Google moet met de tijd mee en de nieuwe interface bespaart naar eigen zeggen veel tijd. De interface biedt echter nog meer opties om tijd te besparen, namelijk sneltoetsen.

Het nieuwe uiterlijk was voor iedere online marketeer even wennen. Google koos niet voor niets voor een ruime aanlooptijd alvorens de oude interface volledig aan de kant te zetten; de ene persoon went er nou eenmaal sneller aan dan de andere. Sommige marketeers waren enthousiast, waar andere bleven vasthouden aan het voor hen zo bekende uiterlijk van Google AdWords.

Tijd besparen met de nieuwe interface

Of de nieuwe interface werkelijk tijdbesparend is, zijn de meningen over verdeeld. Uiteraard is het wennen en soms zoeken naar de juiste plek om de instellingen te vinden, maar niet alles lijkt tot in de puntjes doordacht. Wat wel tijdbesparend zal werken zijn de sneltoetsen!

Sneltoetsen zijn toetsencombinaties waardoor je sneller een bepaalde handeling kunt doen. Binnen bijvoorbeeld Microsoft Word zijn ctrl+C en ctrl+V (kopiëren en plakken) erg populair. De Google AdWords interface biedt deze twee combinaties ook, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zie hier het overzicht.

Het zal even duren voordat je ze allemaal uit je hoofd zal kennen en correct kan toepassen. Het is echter voor de efficiënte online marketeer een must om deze combinaties te leren kennen en gebruiken. Het zal niet meteen de capaciteit sterk verhogen, maar dagelijks drie minuten besparen betekent immers een uur tijdwinst per maand. Alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen.

Dus wacht niet langer en start vandaag nog met het gebruik van de sneltoetsen!

Misschien vind je dit ook interessant:
• Adwords: dure materie of spiegeling van je verkoopresultaten
 Bereid je AdWords campagnes uit met extensies
• Google AdWords, zelf doen of uitbesteden?