Het belang van Sitespeed optimalisatie

Leestijd 2 minuten

De zoekmachines (lees: Google) zijn in hun algoritmes steeds meer gaan denken vanuit het oogpunt van de gebruikers. Hierdoor is sinds een aantal jaren ook de snelheid van de website een steeds belangrijker element geworden bij de bepaling van posities. Een snellere website biedt niet alleen voordeel voor de zoekmachines, maar natuurlijk ook voor de gebruikers. Bij partijen zoals Amazon betekent een verhoging van de laadtijd met 100ms een verlies van inkomsten van miljoenen(!!!) Dollars.

daar-om.nl | computer schermen

Wat bepaalt de sitesnelheid?

Het is duidelijk dat snelheid belangrijk is. De sitespeed wordt bepaald door een groot aantal factoren, waaronder de snelheid van de server, de opbouw van de broncode en de grootte van bestanden die geladen moeten worden. Een snellere server, kleinere bestanden en een schone broncode zorgen simpelweg voor het sneller laden van een website, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Direct een lagere laadtijd

Onderstaand de voorbeeld van resultaten van van onze klanten ilionx en TonerToday, waar goed het verschil voor en na de optimalisatie te zien is. Het effect op de vindbaarheid en gedrag op de website was ook direct zichtbaar.

Allereerst werd een analyse gemaakt van de snelheid en de knelpunten. Deze werden in kaart gebracht, gekoppeld met duidelijke actiepunten, die vervolgens op het bureau van de webbouwer kwamen te liggen. De betreffende webbouwer pakte het vervolgens snel en correct op. Hierdoor zorgden relatief een klein aantal aanpassingen dat de website vrijwel direct een stuk compacter én veel sneller is geworden.

De snelheid verbeteren kan dus lonen. Hiervoor is echter wel een goede analyse, waar daar-om.nl u graag bij helpt, en een goede webbouwer nodig die deze knelpunten ook werkelijk kan oplossen.

Weten wat wij voor je kunnen betekenen? De koffie staat altijd klaar, dus neem snel contact met ons op.

Misschien vind je dit ook interessant:
De sleutel tot online succes: tools om de PxWxC-formule in te vullen
Creëer een groot bereik in de see-fase

Meer weten over online marketing?

Wil je weten hoe je meer omzet via je website krijgt? Weet je echter niet welke kansen er allemaal voor je liggen? Download dan volledig gratis en vrijblijvend ons artikel, inclusief checklist “De sleutel tot online succes”.

i

Onderwerp:

Online Marketing
j

Geschreven door:

Daar-om.nl

Geplaatst op:

7 februari 2014