Een kantoorhond? Wij zijn om!

Leestijd 3 minuten

Een modern kantoor heeft een kantoorhond, tenminste dat is wat de verhalen je doen geloven. In een recent artikel op Frankwatching wordt zelfs gepleit dat elk bedrijf een kantoorhond moet overwegen. Hoe zit dat binnen daar-om.nl?

Binnen daar-om.nl hebben we drie part-time kantoorhonden; Sky, Lex en Tygo, de geadopteerde Boston-Terrier. Deze honden zijn regelmatig op ons kantoor te vinden; ze houden de wacht, laten zich aaien en knuffelen en zorgen ervoor dat onze collega’s zo nu en dan een rondje lopen. Er kleven echter ook wat nadelen aan een kantoorhond en daarom zijn de meningen binnen ons bedrijf verdeeld. Laten we daarom eens naar de feiten kijken.

Kantoorhond Sky

Minder stress en minder ziekte?

Stress is één van de belangrijkste ziektemakers anno 2019 en laten vooral twintigers hiervan last hebben, mede door een overvloed aan prikkels. Het aantal prikkels vanuit sociale media, Whatsapp en andere kanalen zorgt voor veel stress en daarmee een toenemende ziekteverzuim. Een hond is wat dat betreft weer een extra afleidende factor, zeker wanneer je een kantoorhond hebt met een hoog aaibaarheidsgehalte. Deze afleiding en prikkels zorgen ervoor dat men meer moeite heeft om het werk af te maken, waardoor ze weer stress hebben. We hebben echter geen significant verschil in het ziekteverzuim kunnen meten tussen de periode met en zonder kantoorhond Sky. Op dit punt blijft onze mening dus neutraal.

Nog betere werksfeer?

De eigenaren van onze drie part-time kantoorhonden zijn gelukkiger wanneer ze hun hond bij zich hebben. Ze hoeven zich immers geen zorgen te maken over een eenzame hond thuis. Ook zorgt een hond, zeker de eerste paar keer, voor een gespreksonderwerp. Je leert zo je collega’s nog beter kennen, wat het samenwerken plezieriger maakt. Een kantoorhond heeft dus een positief effect op de werksfeer.

Kantoorhon Lex

Coole branding?

Onze kantoorhond Sky is populair. Als pup liep hij vrijwel dagelijks rond en zijn er talloze foto’s gemaakt. Onze 404-pagina is zelfs gewijd aan onze speurhond Sky. De nieuwsbrief waarin wij onze klanten lieten kennismaken met Sky werd goed gelezen en nog beter gewaardeerd. Wij kunnen dus wel stellen dat een lieve kantoorhond goed is voor je merkbelevenis.

Een kantoorhond heeft ook nadelen

Zoals ook in het artikel op Frankwatching wordt genoemd heeft een kantoorhond ook nadelen. Een plasje (of nog erger een poepje) die per ongeluk binnen gedaan wordt, het ‘spelen’ met het meubilair en blaffen zonder enige reden, zijn nadelen van een kantoorhond. Gelukkig is de ene hond de andere niet en gelden deze nadelen niet voor alle honden, tenminste niet voor onze kantoorhonden. Soms merk je niet eens dat één van de kantoorhonden er is, want honden slapen ook regelmatig!

Kantoorhond Tygo

Een hond op kantoor? Wij zijn om!

Wanneer we kijken naar de feiten heeft een kantoorhond dus meer positieve effecten dan nadelen. Dus; een kantoorhond voor daar-om.nl? Wij zijn om! Ben je nou niet zo dol op honden? Wees gerust, onze kantoorhonden zijn er lang niet elke dag, sterker nog, meestal is er geen hond op kantoor aanwezig. Kom dus gerust op de koffie!

Misschien vind je dit ook interessant:
Niet iedereen is dol op cookies
WhatsApp marketing? 

Meer weten over online marketing?

Wil je weten hoe je meer omzet via je website krijgt? Weet je echter niet welke kansen er allemaal voor je liggen? Download dan volledig gratis en vrijblijvend ons artikel, inclusief checklist “De sleutel tot online succes”.

i

Onderwerp:

Online Marketing
j

Geschreven door:

Daar-om.nl

Geplaatst op:

25 oktober 2019