Een groot aantal SEO begrippen vind je in onze SEO begrippenlijst

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Je hebt vast weleens gehoord van linkbuilding voor het verbeteren van jouw positie in Google. Linkbuilding; het is een onderdeel van SEO. In deze blog leggen wij kort uit wat linkbuilding is, waarom het belangrijk is en hoe je dit kan gebruiken om je vindbaarheid te vergroten.

Linkbuilding voor zoekmachine optimalisatieLinkbuilding zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding is een manier om je website hoger in Google te krijgen door middel van links. Zowel op je eigen website (intern) als op andere websites(extern). Met interne linkbuilding verbeter je de linkstructuur binnen je website. Bezoekers moeten bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen doorklikken naar de homepage of de contact pagina. Ook moet je ervoor zorgen dat bezoekers verder door kunnen lezen na bijvoorbeeld een artikel of blogbericht.

Beïnvloed je ranking

Om hoger in Google te verschijnen, heeft je website autoriteit nodig. Dit krijg je door linkbuilding. Linkjes van andere websites die verwijzen naar die van jou. Let op! Dit moeten natuurlijk wel relevante websites en links zijn. De kwaliteit van de link is hierbij erg belangrijk. Een link van bol.com is veel waardevoller voor je positie in Google dan een linkje van een klein bedrijf om de hoek. Dit komt doordat bol.com al een groot bedrijf is en autoriteit heeft.

Linkbuilding is erg belangrijk om waarde toe te kennen aan je pagina’s. Hoe meer relevante linkjes, hoe hoger je uiteindelijk in Google komt. Iets waar elke ondernemer naar moet streven. Overigens heeft het geen zin om onder elk woord zomaar een linkje te plaatsen. Wanneer teveel links geplaatst worden, zal de pagerank (is een score Google geeft) van de pagina dalen!

Hoe kom je aan relevante links?

Er zijn vele mogelijkheden om relevante links te krijgen. Je kunt zelf veel doen aan linkbuilding. Het doel van linkbuilding is je website hoger in Google te krijgen, en populairder te maken. 

  • Het is dus belangrijk dat je website goed draait en vol leuke en nuttige informatie staat zodat mensen erop willen kijken. 
  • Verder kun je je website inschrijven bij verschillende soorten pagina’s. Bijvoorbeeld een startpagina of overzichtspagina. 
  • Je kunt daarnaast afspreken met je klanten dat ze naar jouw bedrijf linken, je kunt blogs en artikelen schrijven om mensen te trekken en je kunt deze natuurlijk delen op social media. 

Meer weten over linkbuilding? Of wil je hulp met linkbuilding voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze SEO specialist! 

Meer lezen over zoekmachine optimalisatie? Lees dan de volgende artikelen!

SEO begrippenlijst 

Hoe maak je een SEO marketing strategie?

SEO of SEA waar kies jij voor?