Dit is de snelste pagina op het internet

Deze pagina is onbewerkte HTML zonder CSS en bevat geen JavaScript. Hierdoor is dit de snelste pagina op het internet. Dit betekent dat de pagina helaas niet veel doet behalve deze tekst laten zien. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe essentieel snelheid is voor jouw website of webshop. De website snelheid (sitespeed) is belangrijker dan ooit tevoren geworden nu Google snelle websites prefereert boven trage laders. Trage websites hebben doorgaans ook een laag aantal conversies, een hoog bouncepercentage en een laag aantal pagina's per bezoeker.

Waarom is website snelheid belangrijk?

De reden waarom sitesnelheid een beoordelingsfactor van Google is komt doordat het in de eerste plaats een teken is van een hoogwaardige gebruikerservaring. Een hoge sitesnelheid resulteert in een betere gebruikerservaring, terwijl een lage sitesnelheid resulteert in een slechte gebruikerservaring. Een gebruiker blijft meestal langer op een site als de sitesnelheid snel is, waardoor ze ook beter converteren en minder bouncen. Om die redenen heeft Google er een ranking-factor van gemaakt.

Posities in de Google resultaten

De website snelheid heeft dus invloed op je posities in de Google resultaten. Daarbij wordt gekeken naar de snelheid op desktop maar in grotere mate op mobiel (vanwege de mobile first strategie). Daarom is sitespeed een belangrijk onderdeel van SEO (zoekmachine optimalisatie). Genoeg reden om snelheid serieus te nemen! Ontdek wat snelheid optimalisaties voor jouw website kunnen betekenen! Of neem contact op.